Waltteri Torikan juhlakonsertti Olavinlinnassa 3.8.2024

Waltteri Torikan juhlakonsertti Olavinlinnassa 3.8.2024

Waltteri Torikka juhlistaa 40-vuotispäiväänsä Olavinlinnassa Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä lauantaina 3.8. klo 16. Ainutlaatuisessa juhlakonsertissa Torikan kanssa lavalle nousevat Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestarinaan James Sherlock sekä yllätysesiintyjiä.

“Luvassa on takuulla ainutkertainen ilta ja unohtumaton konserttielämys meille kaikille! Olen valikoinut konserttiin minulle tärkeää musiikkia koko tähän astisen urani ajalta. Tällaista konserttia ja musiikillista kattausta kuullaan harvoin“, Torikka iloitsee.

Waltteri Torikka viettää tänä vuonna myös 15-vuotistaiteilijajuhlaansa. Hän on noussut suomalaisen yleisön suosikkibaritoniksi ja esiintynyt laajasti sekä oopperalavoilla että orkesterien solistina Suomessa ja ulkomailla.

Vahva ääni ja herkät tulkinnat ovat keränneet jo vuosia laajan yleisön. Monipuolisuudestaan tunnettu Torikka nousi suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 2015 voitettuaan Tähdet, tähdet -kilpailun. Savonlinnan Oopperajuhlilla Torikka on vieraillut useasti, ja tänä kesänä Torikka palaa Olavinlinnaan Don Giovannin nimirooliin näytöksissä 13., 20. ja 25.7.2024.

Juhlakonsertissa kuullaan oopperaa ja operettia, italialaisia klassikoita sekä suosikkisävelmiä musikaaleista ja elokuvista. Lisäksi Waltteri esittää yleisön toiveesta kappaleita menestysalbumeiltaan Sydän (mm. Kuin taivaisiin, Myrskyluodon Maija) ja Rakkaus (mm. Puhu hiljaa rakkaudesta, Caruso), joita kuullaan ensimmäistä kertaa suuren sinfoniaorkesterin säestyksellä.

”Debyytistäni Savonlinnan Oopperajuhlilla tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta. Olavinlinna tarjoaa konsertille upeat puitteet, ja odotan innolla pääseväni toteuttamaan suurta juhlailtaa juuri tällä taianomaisella lavalla”, Torikka kertoo.

Liput tulevat myyntiin Lippupisteeseen torstaina 28.3. klo 9.00. Ennakkomyynti Oopperajuhlien jäsenille on käynnissä.

Waltteri Torikan juhlakonsertin tuottaa Sublime Music Agency yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa.