Waltteri Torikalta albumi Oskar Merikannon yksinlauluja

Waltteri Torikalta albumi Oskar Merikannon yksinlauluja

Säveltäjä Oskar Merikannon kuolemasta tulee kuluneeksi sata vuotta 17.2.2024. Baritoni Waltteri Torikka ja pianotaiteilija Marko Hilpo julkaisevat 16. helmikuuta Songs By Oskar Merikanto -albumin. Ondinen julkaisema levy sisältää 29 kappaletta, joiden joukossa on Merikannon rakastetuimpia lauluja, harvinaisuuksia sekä yksi ensilevytys. Albumin julkaisua seuraa myös konserttikiertue.

Oskar Merikannon laulujen vahva tunneilmaisu on koskettanut suomalaisia kuulijoita sukupolvien ajan. Omana elinaikanaan Merikannon teoksia painettiin satojen tuhansien kappalemääriä ja hänen suosionsa säveltäjänä ylitti jopa Jean Sibeliuksen

Levytystä varten Waltteri Torikka ja Marko Hilpo kävivät läpi kaikki noin 160 Merikannon julkaistua yksinlaulua.  Mukaan valikoitui  monia tunnettuja sävelmiä  kuten Pai, pai, paitaressu, Itkevä huilu, Oi,muistatko vielä sen virren, Kullan murunen,  Merellä, Elämälle  ja Laatokka. Lisäksi levyllä kuullaan harvinaisuuksia kuten Syyslaulu, Marjatan kehtolaulu, Aurinko laski sekä Yö (op. 110 nro 1), joka on ensilevytys.

Taiteilijat kertovat: “Olemme halunneet kunnioittaa tällä albumilla kaikkien aikojen suosituimman suomalaisen yksinlaulujen säveltäjän tuotantoa. Erityinen ilo oli levyttää sellaisia suomalaisen laulumusiikin helmiä, jotka kuullaan nyt aivan ensimmäistä kertaa. Merikannon laulumusiikki on vuolasta, helposti lähestyttävää ja rakastettavaa, melodista ja yksinkertaisesti kaunista.”

Kuluvana vuonna Torikka viettää 15-vuotistaiteilijajuhlaansa. Luvassa on mm. Ihminen parhaan kykynsä mukaan -monologioopperan kantaesitys Turun Kaupunginteatterissa, Mozartin Don Giovannin nimirooli Savonlinnan Oopperajuhlilla, esiintymisiä sinfoniaorkestereiden solistina ja useita muita konsertteja. 

Ondine on vakiinnuttanut asemansa yhtenä klassisen musiikin arvostetuimmista levy-yhtiöistä, ja sen äänitteet ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisesti. Viimeisimmästä Ondinen julkaisemasta liedlevystä (Dmitri Hvorostovsky & Ivari ilja) tulee tänä vuonna kuluneeksi 9 vuotta.

Waltteri Torikka ja Marko Hilpo: Merikannon rakastetuimmat -konserttikiertue
17.2. Hyvinkääsali (levynjulkaisukonsertti)
18.2.  Konserttitalo Mikaeli, Mikkeli (levynjulkaisukonsertti)
25.2. Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki
10.3. Pyhän Laurin kirkko, Janakkala (Janakkalan Musiikkipäivät)
3.5. Balderin sali, Helsinki
7.5. Kangasala-talo (loppuunvarattu)
9.5. Tampere-talo, pieni sali
17.5. Monikkosali, Nurmijärvi
7.6. Riihimäen kesäkonsertit
22.7. Leppävirran kirkko (Joroisten Musiikkipäivät)
10.8. Turun konserttitalo (Turun Musiikkijuhlat)


Lisätiedot: www.waltteritorikka.com