Waltteri Torikka

Waltteri Torikka

Baritoni Waltteri Torikka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa kysytyimmistä oopperalaulajista Suomessa. Torikka tunnetaan laaja-alaisesta ohjelmistostaan sekä muuntautumiskyvystään, ja hän on kotonaan niin konserttisaleissa kuin oopperaestradeillakin.

Torikalle on myönnetty urallaan lukuisia palkintoja: HSBC laureates -palkinto  Aix-en-Provencen festivaalilla vuonna 2009, merkittävä Martti Talvela -palkinto 2013 sekä Pro Musica -säätiön vuoden nuori muusikko -palkinto 2014. Torikka on myös Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan voittaja 2010.

Torikka on valmistunut vuonna 2012 Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta sekä Tanskan Kuninkaallisesta ooppera-akatemiasta.

Waltteri Torikka on kysytty orkesterisolisti, ja on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Jyväskylä Sinfonian, Deutsche Radio Philharmonien sekä Camerata Salzburgin solistina sekä Den Jyske Operan kiertueella useampien tanskalaisorkesterien solistina. BBC:n sinfoniaorkesterin solistina Torikka debytoi Kullervo-sinfonian nimiroolissa Proms-festivaalilla 2015. Kapellimestareista Torikka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Mikko Franckin, Anna-Maria Helsingin, Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Dalia Stasevskan,   Ville Matvejeffin, Louis Langréen sekä Esa-Pekka Salosen kanssa.

Torikan oopperarooleihin lukeutuvat muun muassa Don Giovannin, Jevgeni Oneginin ja Figaron häiden nimiroolit, Taikahuilun Papageno, Così fan tutten Guglielmo, Lemmenjuoman Belcore, Naamiohuvien Silvano, Iloisen lesken Danilo, Tristan ja Isolden Melot, Parsifalin Amfortas, Carmenin Escamillo ja Morales sekä La Bohèmen Marcello ja Schaunard. Torikka on kantaesittänyt useita sävelteoksia ja oopperarooleja, kuten nimiroolit Tuomas Kantelisen säveltämässä oopperassa Mannerheim ja Seppo Pohjolan oopperassa Sillanpää.

Waltteri Torikka on myös levyttävä artisti, jonka debyyttialbumi Sydän yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa myi platinaa ennätysajassa. Jyväskylä Sinfonian kanssa Torikka on levyttänyt myös albumin Rakkaus (2016). Lisäksi Torikka on levyttänyt Turun filharmonisen orkesterin kanssa Sibeliuksen lauluja Leif Segerstamin johdolla 2014. Torikan myöhemmät soololevyt ovat olleet useasti Suomen virallisen albumilistan kärjessä.

Kuluvalla kaudella Waltteri Torikan voi nähdä Jyväskylän oopperassa Lemmenjuoman Belcorena ja Savonlinnan oopperajuhlilla Don Giovannin nimiroolissa, sekä muun muassa Sinfonia Lahden, Vaasan kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin solistina. 

Torikka toimii myös Hämeenkyrön Festiwaalien taiteellisena johtajana.

Yhteystiedot

Katriina Lamberg
katriina.lamberg(at)sublime.fi
+358 44 4918603

Tiina Vihtkari
tiina.vihtkari(at)sublime.fi
+358 50 5942430

Verkkosivut

waltteritorikka.com

 Bio