Waltteri Torikka

Waltteri Torikka

Baritoni Waltteri Torikka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa kysytyimmistä oopperalaulajista Suomessa. Torikka tunnetaan laaja-alaisesta ohjelmistostaan sekä muuntautumiskyvystään, ja hän on kotonaan niin konserttisaleissa kuin oopperaestradeillakin.

Torikalle on myönnetty urallaan lukuisia palkintoja: HSBC laureates -palkinto  Aix-en-Provencen festivaalilla vuonna 2009 ja merkittävä Martti Talvela -palkinto 2013. Torikka on myös Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan voittaja 2010.

Torikka on valmistunut vuonna 2012 Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta sekä Tanskan Kuninkaallisesta ooppera-akatemiasta, opettajinaan Susanna Eken, Kirsten Buhl Møller, Roland Hermann ja Pekka Kähkönen.

Waltteri Torikka on kysytty orkesterisolisti, ja on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Jyväskylä Sinifonian, Deutsche Radio Philharmonien sekä Camerata Salzburgin solistina sekä Den Jyske Operan kiertueella useampien tanskalaisorkesterien solistina. BBC:n sinfoniaorkesterin solistina Torikka debytoi Kullervo-sinfonian nimiroolissa Proms-festivaalilla 2015. Kapellimestareista Torikka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Mikko Franckin, Michael Boderin, Leif Segerstamin, Ville matvejeffin, Louis Langréen sekä Esa-Pekka Salosen kanssa.

Torikan oopperarooleihin lukeutuvat muun muassa Don Giovannin, Jevgeni Onegin ja Figaron häiden nimiroolit, Taikahuilun Papageno, Così fan tutten Guglielmo, Lemmenjuoman Belcore, Naamiohuvien Silvano, Iloisen lesken Danilo, Rigoletton Marullo, La Traviatan Markiisi d’Obigny, Tristan ja Isolden Melot, Carmenin Morales sekä La Bohèmen Marcello ja Schaunard.

Waltteri Torikka on myös ahkera levyttäjä, jonka debyyttialbumi Sydän yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa myi platinaa ennätysajassa. Jyväskylä Sinfonian kanssa Torikka on levyttänyt myös albumin Rakkaus (2016). Lisäksi Torikka on levyttänyt Turun filharmonisen orkesterin kanssa Sibelius-levyn Leif Segerstamin johdolla 2014. Torikan myöhemmät soololevyt ovat olleet useasti Suomen virallisen albumilistan kärjessä.

Kuluvana vuonna Waltteri Torikan voi nähdä Savonlinnan oopperajuhlilla Taikahuilun Papagenona, Ihmiset Suviyössä -oopperassa Hämeenkyrössä, sekä muun muassa Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina.

Torikka toimii myös Hämeenkyrön Festiwaalien taiteellisena johtajana.

Yhteystiedot

Katriina Lamberg
katriina.lamberg(at)sublime.fi
+358 44 4918603

Tiina Vihtkari
tiina.vihtkari(at)sublime.fi
+358 50 5942430

 Bio