Tiksola Co.

Tiksola Co.

Tiksola Co. on joustavasti triosta kamariorkesteriin muuntuva kokoonpano, jonka perustajaydin on Duo Tiksola (viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen). Yhtyeen kokoonpano on muuntuva, ja sen soittajat ovat sekä koti- että ulkomaisia taiteilijoita. Repertuaari yltää varhaisbarokista nykymusiikkiin ja tämä näkyy sekä kuuluu myös soitinten historiallisten mallien käytössä. Tiksola Co. pyrkii toiminnallaan paitsi lisäämään suomalaista viuluduo-repertuaaria, myös laajentamaan Suomen resitaalikulttuuria.

Viulistipariskunta Minna Pensolan ja Antti Tikkasen Duo Tiksola sai alkunsa vuonna 2008 YLE:n kanssa toteutettavasta projektista, jonka tarkoituksena oli laajentaa kahden viulun repertuaaria noin kymmenellä uudella teoksella. Uusia sävellyksiä tilattiin ja esitettiin mm. Eero Hämeenniemeltä, Jouni Kaipaiselta, Jaakko Kuusistolta, Max Savikankaalta ja Ville Raasakalta.

Projekti innosti viulistit duorepertuaarin pariin laajemminkin ja Tiksolaa on sittemmin saanut kuulla niin kamarimusiikkifestivaaleilla kuin orkesterien solistinakin. Uusimpana lisäyksenä toimintaansa Pensola ja Tikkanen esiintyvät myös orkesterien liidereinä, Minna konserttimestarina ja Antti taas alttoviulusektiosta käsin joukkoja innostaen.

Pensolan ja Tikkasen muita yhteisprojekteja - kahden pienen tyttären lisäksi - ovat kotikaupunginosaansa Helsingin Punavuoreen perustamansa konserttisarja PuKama sekä kansainvälisesti kysytty ja palkittu jousikvartetti Meta4. Yhdessä ja erikseen viulistit ovat esiintyneet mm. Helsingin Kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa johtajinaan mm. Sakari Oramo, Olari Elts ja Juha Kangas.

Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat toimineen Kuhmon kamarimusiikin taiteellisina johtajina lokakuusta 2021 sekä Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisina partnereina syksystä 2022 alkaen.

 

 


Yhteyshenkilö

Tiina Vihtkari
tiina.vihtkari(at)sublime.fi
+358 50 5942430

Katriina Lamberg
katriina.lamberg(at)sublime.fi
+358 44 4918603

Lisätietoja


www.tiksola.fi