Viulisti Linda Lampenius ja Apocalyptican soolosellisti Perttu Kivilaakso lähtevät jo toiselle yhteiselle joulukiertueelleen

Viulisti Linda Lampenius ja Apocalyptican soolosellisti Perttu Kivilaakso lähtevät jo toiselle yhteiselle joulukiertueelleen

Linda Lampenius on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia viulistejamme, joka on esiintynyt maailmalla niin kuninkaallisille kuin valtionpäämiehille. Perttu Kivilaakso on taas tuttu Apocalyptica-yhtyeestä, jonka mukana hän kiertää maailmaa hengästyttävällä tahdilla. Loppuvuodesta muusikot lyöttäytyvät yhteen nyt jo toistamiseen joulukiertueen merkeissä. Tunnelmallinen 12 joulukonsertin kiertue alkaa sunnuntaina 26.11. Hyvinkääsalista ja päättyy konserttiin Kuopion Musiikkikeskuksessa sunnuntaina 17.12.

Linda ja Perttu ovat valinneet konsertteihin itselleen rakkaimpia lauluja. Melodioita kuullaan niin oopperan, klassisen- ja pop-musiikin maailmoista; myös Kivilaakson omia ja Apocalyptican esittämiä sävellyksiä sekä rockballadeja. Konserteissa koetaan myös duon erityisosaaminen elektronisen musiikin puolelta.

”Luvassa on kaikenkattava ilta, jossa sellon ja viulun sävyt sekä sähköisten efektien rajattomat mahdollisuudet saattelevat kuulijan fantasiamaailmoihin, syviin meditatiivisiin tiloihin ja aikamatkalle läpi historian.” Linda Lampenius ja Perttu Kivilaakso kertovat.

Mukaan mahtuu teeman mukaisesti myös suomalaisia joulu- ja kansanlauluja Kivilaakson uusina sovituksina. Konsertissa kuullaan myös kiertuetta varten tehtyjä, täysin uusia sovituksia.

”Rakastamme molemmat oopperaa ja elokuvamusiikkia, ja esitämmekin lempikappaleitamme Rosvo Roopesta aina Tannhäuseriin. Viime vuoden kiertueellamme totesimme, että tällainen musiikki istuu täydellisesti konserttien jouluteemaan. Joulumusiikki on toki myös tärkeässä osassa, sillä joulu ja joulukonsertit ovat minulle tärkeimpiä esiintymisiä.” Linda kertoo.

Linda Lampenius & Perttu Kivilaakso: Joulun maagiset sävelet -kiertue 2023

Su 26.11. Hyvinkääsali klo 18
Pe 1.12. Raahesali klo 19
Ti 5.12. Pieksämäen Poleeni klo 19
To 7.12. Alavuden kirkko klo 19
Pe 8.12. Ylivieskan Akustiikka klo 19
La 9.12. Martinkirkko, Turku klo 19
Su 10.12. Tryckeri Teatern, Karjaa klo 17
Ke 13.12. Tapiolasali, Espoo klo 19
To 14.12. Tuulensuun Palatsi, Tampere klo 20
Pe 15.12. Kalevan Navetta, Seinäjoki klo 19
La 16.12. Kulttuuritila Ritz, Vaasa klo 19
Su 17.12. Kuopion Musiikkikeskus klo 17

Liput myynnissä Lippupisteessä