Tomas Djupsjöbacka jatkaa Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuoden 2024 loppuun

Tomas Djupsjöbacka jatkaa Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuoden 2024 loppuun

Vuoden 2021 alussa Vaasan kaupunginorkesterissa ylikapellimestarina aloittanut Tomas Djupsjöbacka jatkaa toimeaan Vaasan kaupunginorkesterissa vuoden 2024 loppuun saakka.

Tomas Djupsjöbacka on tuonut mukanaan muutoksen tuulet Vaasaan. Aloitettuaan roolissaan 2021  hän totesi aikovansa ravistella vaasalaisten mielikuvia klassisesta musiikista ja sen konserteista. ”Olen yrittänyt nykyaikaistaa Vaasan kaupunginorkesterin ohjelmistoa. Mielestäni klassikot ovat edelleen kaiken perusta, ja nautin niiden esittämisestä valtavasti. On tärkeää, että taide on osa meidän nykyaikaamme ja yhteiskuntaamme, ja siksi haluan herätellä uteliaisuutta uutta ja tuntematonta kohtaan, yhdistelemällä sitä vanhaan ja tuttuun” Djupsjöbacka kertoo.

Monipuolisena muusikkona tunnettu Djupsjöbacka vierailee säännöllisesti johtamassa myös muita orkestereita, ja on sellistinä Meta4-jousikvartetissa ja Euroopan kamariorkesterissa.

Vaasan kaupunginorkesterin intendentti Mia Huhta kehuu Djupsjöbackan ottaneen orkesterin kanssa positiivisia kehitysaskelia.”Tomas on tuonut energistä otetta työskentelyyn. Orkesterin taso on noussut ja kyky reagoida eri ohjelmistojen vaatimuksiin on tullut joustavammaksi. Kaupunki on myös tukenut kehitystä taloudellisesti ja olemme voineet hankkia mm. klassiset jouset. Odotan kiinnostuksella, mitä joulukuuhun 2024 mennessä voimme saavuttaa.” Huhta kertoo.