Aku Sorensen

Aku Sorensen

Aku Sorensen on yksi kiinnostavimmista nuoren polven kapellimestareista. Kaliforniasssa syntynyt ja nykyisin Suomessa vaikuttava Sorensen on vieraillut muun muassa Lapin kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan johdossa.  

Sorensenin erityinen kiinnostus kohdistuu ohjelmointiin ja kuratointiin, erityisesti harvemmin esitetyn repertuaarin ja nykymusiikin integroimiseen konseptiohjelmiin. Hän on johtanut ja esittänyt lukuisia Suomen, Euroopan ja maailman kantaesityksiä sekä herättänyt henkiin monia menneisyyden unohdettuja teoksia. Sorensenin intohimo ohjelmointiin näkyy parhaiten Luosto soi! -festivaalilla, jonka taiteellisena johtajan hän on toiminut vuodesta 2019.

Sorensen on toiminut Ylioppilaskunnan Soittajien ylikapellimestarina vuodesta 2022. Hän on myös ohjannut useita nuoriso-orkestereita, kuten Palo Alton kamariorkesteria, San Francisco sinfonian nuoriso-orkesteria ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteria ja toimii aktiivisesti musiikkikoulutuksen puolestapuhujana. Vuonna 2020 Sorensen oli kapellimestari Kuule minä sävellän -projektissa, jossa teini-ikäisillä oli mahdollisuus saada omia sävellyksiään ammattiorkestereiden esitettäväksi.

Sorensen on valmistunut kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta Sakari Oramon johdolla ja saanut opetusta myös useilta muilta menestyneiltä kapellimestareilta, kuten Jorma Panulalta, Hannu Linnulta, Johannes Schlaeflilta, Roger Norringtonilta, Péter Eötvösiltä ja Jukka-Pekka Sarasteelta.

Tulevalla kaudella Sorensen johtaa muun muassa Joensuun kaupunginorkesteria sekä Jyväskylä Sinfoniaa.

Yhteystiedot

Katriina Lamberg
katriina.lamberg(at)sublime.fi
+358 44 4918603

Tiina Vihtkari
tiina.vihtkari(at)sublime.fi
+358 50 5942430

Verkkosivut

akusorensen.com