Tomas Djupsjöbacka Lapin kamariorkesterin päävierailijaksi

Tomas Djupsjöbacka Lapin kamariorkesterin päävierailijaksi

Sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka (s. 1978) toimii Lapin kamariorkesterin päävierailijana syksystä 2019 kesään 2021 saakka.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun orkesteriin on valittu päävierailija. Taiteellisena johtajana jatkaa John Storgårds.

– Olen erityisen otettu siitä, että muusikot itse ovat olleet ideoimassa nimitystäni. Lapin kamariorkesteri on täynnä hienoja yksilöitä, uskaliasta ohjelmistopolitiikkaa ja innostunutta työilmapiiriä, Djupsjöbacka kommentoi tehtäväänsä.
– Kaikki tähänastiset projektimme ovat olleet hyvin inspiroivia ja odotan innolla pitkäjänteisempää työskentelyä yhdessä Lapin kamariorkesterin kanssa.

Djupsjöbacka on tuttu näky paitsi suomalaisilta myös ulkomaisilta estradeilta. Hän on soittanut Meta4-jousikvartetissa sen perustamisesta lähtien, minkä lisäksi hän on Euroopan kamariorkesterin (COE) ainoa vakituinen suomalaisjäsen.

Djupsjöbacka on esiintynyt myös eri orkestereiden solistina, soittimenaan harvinainen Lorenzo Storionin Cremonassa 1780 valmistama sello. Aktiivisen kamarimuusikkouden lisäksi Djupsjöbacka on opettanut sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2010 lähtien. Kapellimestariksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 ja on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Lapin kamariorkesterissa hän vieraili edellisen kerran syksyllä 2018.