Tomas Djupsjöbacka jatkaa Lapin kamariorkesterin päävierailijana

Tomas Djupsjöbacka jatkaa Lapin kamariorkesterin päävierailijana

Sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka jatkaa Lapin kamariorkesterin päävierailijana kesään 2022 saakka. Hän on toiminut orkesterin historian ensimmäisenä päävierailijana syksystä 2019 alkaen, ja vierailijasopimuksen voimassaoloa on nyt jatkettu vuoden verran sopimukseen sisältyneen option mukaisesti. Viimeksi Djupsjöbacka johti maaliskuussa Lapin kamariorkesterin konsertin ’Talvitarinointia’, solistina harpisti Sivan Magen.

Tomas Djupsjöbacka iloitsee sopimuksen jatkamisesta: ”Tuntuu että yhteinen työmme on oikeastaan vasta päässyt alkamaan. Odotan innolla seuraavia projekteja ja syventymistä yhteisiin musiikillisiin kokemuksiin!”

Orkesterin pitkäaikainen taiteellinen johtaja John Storgårds jatkaa: ”Tomas on omalla kokemuksellaan, persoonallaan ja monipuolisuudellaan tuonut orkesterille juuri sitä linjaamme sopivaa pientä extraa mitä toivottiin, samalla kun luulen että Lapin kamariorkesteri on ollut hänelle itselleen juuri sopiva ”laboratorio” hänen tämänhetkisille pyrkimyksilleen taiteilijana”.

Tomas Djupsjöbacka valmistui kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017. Hän on maineikkaan suomalaisen Meta4-jousikvartetin perustajajäsen ja esiintyy säännöllisesti Chamber Orchestra of Europen riveissä. Hän toimii myös Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestarina 1.1.2021 alkaneella kolmivuotiskaudella.