Syksyn West Side Story -musikaaliin kiinnitetty kansainvälinen tähtikaarti

Syksyn West Side Story -musikaaliin kiinnitetty kansainvälinen tähtikaarti

Savoy-teatterin  musikaali saa päätähtensä Yhdysvalloista. West Side Storyn ensi-ilta on 1. syyskuuta.

Musikaalin roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista.Musikaalin roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista. Marian roolin esittää Los Angelesissa asuva Holly SedillosMuun muassa Los Angelesin filharmonikkojen solistina esiintynyttä Sedillosia voi kuulla yli 60:ssä tv- ja elokuvatuotannossa, kuten vuonna 2019 ja 2017 ilmestyneissä Star Wars -elokuvissa. Lisäksi Holly Sedillos on esiintynyt mm. Pieni merenneito – ja Kaunotar ja hirviö –musikaaleissa Hollywood Bowlissa.

Musikaalin miespääosaan on kiinnitetty newyorkilainen Christian Mark Gibbs. Gibbs debytoi helmikuussa 2020 Metropolitan-oopperan Porky & Bess -teoksen solistina. Gibbsin ohjelmistorepertuaari kattaa monenlaisia rooleja La Traviatan AlfredostaTaikahuilun Taminoon ja Sondheimin A Little Night Music -musikaalin Frederickiin.

Kansainväliseen solistikaartiin lukeutuvat myös unkarilainen, vastikään Philip Glassin Akhnaten-oopperassa pääosaa esittänyt Zoltán Daragó (Consuelo) ja yhdysvaltalainen laulaja-näyttelijä Adam Hollick (Riff), jonka roolitöihin lukeutuu mm. Sweeney Toddin Anthony. Kansainvälisten solistien rinnalla esiintyvät mm. Maria Ylipää (Anita), Chike Ohanwe (Bernardo) ja Diandra (A Girl).

West Side Storysta tullaan näkemään totutusta poikkeava tulkinta, jossa ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee painottavat teoksen klassista asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita. Sen sijasta, että esityksessä olisi vastakkain kaksi eri etnistä ryhmää, musikaali on roolitettu siten, että ”kuka tahansa voi esittää mitä roolia tahansa”. Savoyn tulkinnassa sekoitetaan kansallisuudet ja ihonvärit, jotta vihanpidon järjettömyys näyttäytyisi entistäkin absurdimpana.

West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta 2021.

Musiikin johto: Jonas Rannila
Ohjaus: Tuomas Parkkinen
Koreografia: Ima Iduozee
Orkesteri: Vantaan viihdeorkesteri

Rooleissa mm: Holly Sedillos (USA), Christian Mark Gibbs (USA), Roderick Kabanga, Maria Ylipää, Chike Ohanwe, Adam Hollick (USA), Diandra Flores, Ike Ikegwuonu, Joel Forsström, Niklas Rauten, Kasper Korpela, Zoltán Daragó (Unkari), Nathalia Hyvärinen Kanerva

Ensemble: Leo Ikhilor, Akim Bakhtanoui, Iiris Puustinen, Selma Kauppinen, Josefiina Kotajärvi ja Atiti Iduozee

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa, liput musikaaliin myy Lippupiste

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 3 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency