Suomalainen Kamariorkesteri on mukana palkitsemassa Raaseporin Musiikkiopiston oppilaita

Suomalainen Kamariorkesteri on mukana palkitsemassa Raaseporin Musiikkiopiston oppilaita

Raaseporin Musiikkiopiston kevätkonsertit ja -päätösjuhlat vietetään 15. -18. toukokuuta neljällä eri paikkakunnalla: Inkoossa, Raaseporin Tammisaaressa ja Karjaalla sekä Hangossa. Raaseporin Musiikkiopiston stipendin saajat saavat tänä vuonna myös levylahjan. Suomalainen Kamariorkesteri lahjoittaa Tammisaaren Kesäkonserttien konserttitallennuksia vuosien varrelta tavoitteena kannustaa lahjakkaita oppilaita.

Suomalainen Kamariorkesteri ja Raaseporin Musiikkiopisto ovat tehneet yhteistyötä muun muassa Kolmisointi-musiikkihankkeen yhteydessä, johon kuuluivat klassisen musiikin konsertit Raaseporin kolmasluokkalaisille. Konsertteihin osallistui kymmenkunta musiikkiopiston oppilaista yhdessä ammattimuusikoiden kanssa.  Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa.

Suomen 100-vuotistaipaleen kunniaksi Suomalainen Kamariorkesteri korostaa tulevaisuutta ja nuorten tärkeää asemaa maamme eteenpäin viemisessä kulttuurillisesti ja musiikillisesti. Vuonna 2017 orkesterin yhdeksi päätavoitteista on SKO:n traditionsiirtäminen nuoremmille sukupolville ja Suomalainen Kamariorkesteri on aloittanut kolmivuotisen hankkeen: Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemian. Lahjakkaista nuorista muusikoista koostuva Nuorisoakatemia esiintyy 6. elokuuta Tammisaaren kirkossa Tammisaaren Kesäkonserttien päätöskonsertissa. Nuoret muusikot soittavat Suomalaisen Kamariorkesterin riveissä myös lauantain 5. elokuuta konsertissa.