Rajaton 20 vuotta – juhlakonsertti Finlandia-talossa 4. marraskuuta

Rajaton 20 vuotta – juhlakonsertti Finlandia-talossa 4. marraskuuta

”Me haluttiin tehdä yksi ilta, jolloin saamme ihan vaan fiilistellä ja juhlistaa sitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi.”

Lauluyhtye Rajaton täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja kiireinen vuosi kulminoituu 4. marraskuuta kuultavaan juhlakonserttiin Helsingin Finlandia-talossa.

Huikealla urallaan jo yli 400 000 albumia myynyt Rajaton aloitti levytysuransa vuonna 2000 julkaisten suomenkielisen Nova-debyyttialbuminsa, ja tähän mennessä laulureppuun on kertynyt 16 levyä sekä kappaleita myös aina rakkaimmista joululauluista sinfoniaorkesterien kanssa tehtyihin levyihin.

Rajaton palasi viime vuonna julkaistulla Salaisuus-albumillaan uusien a cappella -kappaleiden pariin kuuden vuoden tauon jälkeen, ja samoilla linjoilla jatketaan myös tänä vuonna julkaistavalla uudella albumilla: Yhteistyössä Radio Suomen ja Suomi 100 -hankkeen kanssa totetutettu ”Tuhansien laulujen maa” -työnimellä kulkeva albumi julkaistaan lokakuussa.

Tulevan albumin ensimmäinen julkaistu uusi biisi, Rauli ”Badding” Somerjoen Paratiisi, on kuunneltavissa nyt täällä: https://lnk.to/RajatonParatiisi

”Sehän on sattumaa, että Suomi täyttää 100 vuotta ja me 20, mutta samalla juhlalevyn teemaa ei tarvinnut miettiä kauaa, vaan se tuli aika luontevasti. Levyn tekeminen työllistää tätä alkuvuotta aina heinäkuuhun asti, ja se on ollut jo nyt hirveän hauska ja erilainen prosessi”, Jussi Chydenius kertoo ja lisää äänestyksen kautta löytyneiden Suomi-hittien paljastuneen yhtyeellekin vasta tammikuussa.

”Ja iso liuta nimekkäitä vierailijoita levyllä tuo hienon oman juhlavan lisänsä”, hän lisää.

”Me ollaan ladattu muutenkin ihan tieteoisesti tähän vuoteen muutenkin paljon erilaisia juttuja. 20 vuotta on mille tahansa bändille pitkä aika, ja tietysti se, että me ollaan vieläkin lähes samassa kokoonpanossa, on myös juhlistamisen arvoinen asia. Yritämme nauttia tästä kaikesta kiireen keskellä.”

Finlandia-talossa kuullaan Rajattoman unohtumattomimpia hetkiä lauluyhtyeen perustamisajoista aina uusimpaan julkaisuun saakka. Peruskokoonpanon lisäksi lavalla nähdään visuaalisten herkkujen lisäksi Rajattoman tähtivieraita, joista nyt ovat paljastuneet jo Pekka ja Jaakko Kuusisto sekä ruotsalainen The Real Group -yhtye. Muista vierailijoista kerrotaan tuonnempana.

”Ei ole mitään järkeä yrittää mahduttaa 16 levyä ja 20 vuotta yhteen konserttiin, joten me lähdettiin siitä, että kutsumme sinne meidän ystäviämme, joiden kanssa on ollut ilo ja kunnia tehdä erilaisia juttuja. Ja samalla juhlitaan tietenkin uutta levyä. Me haluttiin tehdä yksi ilta, jolloin saamme ihan vaan fiilistellä ja juhlistaa sitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi, ja toivomme, että yleisö nauttii sitä yhtä paljon kuin me”, Chydenius hymyilee.

Rajattoman koko vuosi 2017 värittyy erilaisin juhla- ja erikoiskonsertein. Yhtye esiintyy Suomessa kuultavien a cappella -konserttiensa lisäksi eri puolilla Eurooppaa, konsertoi yhdessä Sinfonia Lahden kanssa The Beatles -, ABBA- ja Queen-teemailloissa ja – kuten moni jo varmaan ounastelikin – suuntaa jo 15. kerran perinteiselle joulukonserttikiertueelleen vuoden lopulla. Liput joulukiertueelle ovat nyt myös ennakkomyynnissä.

Kaikki keikkapäivät ja ennakkolippulinkit löytyvät osoitteesta www.rajaton.net.

Rajaton 20-vuotisjuhlakonsertti

Finlandia-talo
4.11.2017 klo 19.00

Liput tapahtumaan ovat nyt myynnissä osoitteessa:
www.ticketmaster.fi/artist/rajaton-lippuja/874166