Klassikkomusikaali West Side Story saa uuden tulkinnan Savoy-teatterissa syyskuussa 2021

Klassikkomusikaali West Side Story saa uuden tulkinnan Savoy-teatterissa syyskuussa 2021

Sublime Music Agency tuottaa yhdessä Savoy-teatterin kanssa suosikkimusikaalin West Side Story, joka tuo lavalle kansainvälisiä tähtisolisteja ja kotimaisia huippuesiintyjiä, kuten Maria YlipäänDiandran sekä lokakuussa 2020 Jussi-palkitun Chike Ohanwen.

Mutta eikö West Side Story ole jo nähty?

”Vasta, kun olette nähneet ensi syksyn West Side Storyn, vasta silloin se on nähty”, sanoo musikaalin uuden version ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Ohjaaja Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee ovat luoneet teokselle omaperäisen konseptin: West Side Story viedään uudessa tulkinnassa alkuperäistarinan juurille. Musikaali pohjautuu Shakespearen Romeoon ja Juliaan, ja Savoyn esitys sijoittuu renessanssiaikaan ja painottaa näytelmäklassikon asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita.

Niin ikään produktion roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista, ja esittäjistö on rakennettu eri tavoin kuin on totuttu. Esimerkiksi jengeissä vastakkain ei aseta ihonväriltään tai kansallisuudestaan erilaisia joukkoja. Roolit on sen sijasta miehitetty periaatteella ”kuka tahansa voi esittää ketä tahansa”.

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957. Musikaalin teksti on Arthur Laurentsin käsialaa, ja laulujen sanat kirjoitti Stephen Sondheim. Musikaalin tunnetuimpia kappaleita ovat laulut MariaAmericaTonightSomewhere sekä välisoitto Mambo.

Ensiesityksestään saakka West Side Story on kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Se on kuitenkin vaikea toteuttaa, koska teoksen lauluroolit ja orkestraatio ovat esittäjilleen poikkeuksellisen vaativia.

West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta 2021. Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 4. marraskuuta klo 9 Lippupisteessä ja Savoy-teatterin lippumyymälässä.

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 3 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency.

ohjaus: Tuomas Parkkinen
koreografia: Ima Iduozee
kapellimestari Jonas Rannila
Orkesteri: Vantaan viihdeorkesteri

Rooleissa mm.:
Maria: Holly Sedillos, USA
Chino: Roderick Kabanga
Anita: Maria Ylipää
Bernardo: Chike Ohanwe
Riff: Adam Hollick, USA
A Girl: Diandra Flores
Action: Ike Ikegwuonu
A-Rab: Joel Forsström
Baby John: Niklas Rauten
Anybodys: Kasper Korpela
Francisca: Nathalia Hyvärinen Kanerva
ensemble: Leo Ikhilor, Akim Bakhtanoui, Iiris Puustinen, Selma Kauppinen, Josefiina Kotajärvi ja Atiti Iduozee.