Jousikvartetti Meta4 Jyväskylä Sinfonian päävierailijaksi

Jousikvartetti Meta4 Jyväskylä Sinfonian päävierailijaksi

Kansainvälisesti menestynyt  jousikvartetti Meta4 on valittu Jyväskylä Sinfonian päävierailijaksi kahdeksi vuodeksi ajalle 2022–2024. Elokuussa 2022 tehtävässään aloittavat viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen sekä sellisti Tomas Djupsjöbacka, jotka päävierailijakaudellaan vastaavat vuosittain vähintään neljän konserttikokonaisuuden suunnittelusta sekä orkesterin taiteellisesta kehittämisestä.  Kvartetin jäsenet myös jakavat konserttien vetovastuita keskenään, minkä lisäksi kvartetti kutsuu orkesterin eteen vierailijoita alan kansainväliseltä huipulta.

”Olemme valtavan iloisia, että Jyväskylässä on rohkeutta tarttua tällaiseen toimintatapaan. Jyväskylä Sinfoniassa on mieletön energia ja läsnäolo, ja töitä tehdään intensiivisesti hyvässä hengessä. Se on meitäkin energisoivaa!” Meta4 kertoo.

”Meille on tärkeää pyrkiä olemaan oman aikakautemme ja arvomaailmamme tulkkeja. Tulevilla kausillamme Jyväskylässä haluammekin näyttää ja valaista musiikin kautta yhteiskunnassa laajemminkin näkyvää moniäänisyyttä” kvartetti jatkaa.

Jyväskylä Sinfonian päätös kutsua Meta4 -kvartetti perinteisesti kapellimestareille tarkoitettuun päävierailijatehtävään on kansainväliselläkin tasolla uusi avaus.

”Orkesterin muusikot ovat erittäin innoissaan tulevasta yhteistyöstä, jolta odotetaan neuvottelevaa ja osallistavaa yhteistyötä. Meta4:n valintaan Jyväskylä Sinfonian taiteelliseksi päävierailijaksi vaikuttivat erityisesti mielenkiintoiset, taidolla suunnitellut ohjelmistot, sekä erittäin korkea ammatillinen taso kaikessa tekemisessä. – Innostus tarttuu ja koko orkesteri yltää parempaan suoritukseen heidän kanssaan” Jyväskylä Sinfonian muusikot summaavat ajatuksiaan päätöksensä takaa.

Meta4 on tällä hetkellä alansa kysytyimpiä tekijöitä, jonka taito ja osaaminen nostavat orkesterin taiteellisen kehityksen uudelle tasolle. Vuonna 2001 perustettu Meta4 konsertoi aktiivisesti eri puolilla maailmaa ja onkin yksi Suomen menestyneimpiä jousikvartetteja.