Joulu Pohjolassa - Jul i Norden -joulukonsertit tuovat yhteen Pohjoismaiden kirkkaimmat tähdet Linda Lampeniuksen, Waltteri Torikan ja Malena Ernmanin

Joulu Pohjolassa – Jul i Norden -joulukonsertit tuovat yhteen Pohjoismaiden kirkkaimmat tähdet Linda Lampeniuksen, Waltteri Torikan ja Malena Ernmanin

Joulu Pohjolassa – Jul i Norden -joulukonsertit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kolmen pohjoismaisen huippuartistin yhteisesiintyminen. Viulisti Linda Lampenius, mezzosopraano Malena Ernman ja baritoni Waltteri Torikka yhdistävät voimansa vain kahdessa konsertissa Vaasan Palosaaren kirkossa 7.12. ja Helsingin Vanhassa kirkossa 8.12.

Konserteissa kuullaan kauneimpia joululauluja sekä Suomesta, Ruotsista että muualta maailmalta. Tähtiartisteja säestää pianisti-kapellimestari Marko Hilpon luotsaama nelihenkinen yhtye.

”En malta odottaa, että pääsen esiintymään näiden kahden huikean ja karismaattisen taiteilijan kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä. Luvassa on varmasti jotakin täysin ainutlaatuista.” Torikka iloitsee.

Tukholmassa asuvan Linda Lampeniuksen pitkäaikainen haave on ollut työskennellä yhdessä mezzosopraano Malena Ernmanin kanssa, jolla on Ruotsissa valtava suosio. Ernman, kuten Lampenius ja Torikka, tunnetaan perinteisten genrerajojen rohkeana rikkojana, mikä on yksi syy hänen laajaan yleisönsuosioonsa. ”Yksi unelmistani toteutuu, kun saan tehdä yhteiskonsertin näiden fantastisten taiteilijoiden kanssa.” Lampenius riemuitsee.

Viulisti Linda Lampenius on tullut tunnetuksi genrerajoja rikkovana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona. Monipuolisen, jo viidelle vuosikymmenelle ulottuvan uransa aikana Lampenius on esiintynyt niin miljoonayleisöille, valtion päämiehille kuin kuninkaallisillekin.

Mezzosopraano Malena Ernman on yksi Ruotsin oopperamaailman suurimmista nimistä. Ernman on esiintynyt kansainvälisesti suurimmissa oopperataloissa, ja tullut tunnetuksi erityisen laajasta äänialastaan ja monipuolisesta ohjelmistostaan, joka kattaa klassisen musiikin lisäksi myös jazzin ja popin.  Ernman edusti Ruotsia vuoden 2009 euroviisuissa kappaleella ”La voix”.

Baritoni Waltteri Torikka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa kysytyimmistä oopperalaulajista Suomessa. Poikkeuksellisen monipuolista uraa tekevä Torikka on esiintynyt kaikkien suomalaisten sinfoniaorkestereiden solistina sekä oopperataloissa ympäri maailman. Suuren yleisön tietoisuuteen Torikka nousi voitettuaan Tähdet, tähdet -ohjelman vuonna 2015.

 Joulu Pohjolassa – Jul i Norden -Joulukonsertit
La 7.12.2024 klo 19 Palosaaren kirkko, Vaasa
Su 8.12.2024 klo 18 Vanha kirkko, Helsinki

Liput alk. 45€ Lippupisteestä